ro
en
ua
Cupca si Opriseni - Turism

In zona Cupca - Opriseni exista urmatoarele obiective turistice:

Muzeul arheologic si etnografic "Maximilian Hacman", care a fost creat in vechea casa parohiala. Muzeul cuprinde 4 expozitii din istoria satului, incepand cu paleoliticul si pana astazi. Aici sunt expuse obiecte unicat, care s-au gasit pe teritoriul satului. Obiectivul poarta numele marelui intelectual bucovinean, jurist si istoric, nascut in Opriseni.

La Storojineţ se află un vast parc dendrologic, unul din principalele obiective turistice din regiunea Cernăuţi, cu o colecţie ce numără circa 1200 de specii de plante.

MitropoliaIn orasul Cernăuţi se pot vizita Muzeul Municipal, Monumentul Armatei Rosii, Muzeul Etnologic in care se poate observa viata rurala in Bucovina, Muzeul Diasporei din Ucraina, Teatrul sau Universitatea - o instituţie de învăţământ veche de peste 130 de ani, cu Sala Oglinzilor, acolo unde Iancu Flondor şi ceilalţi patrioţi români au hotărât în 1918 unirea Bucovinei cu România. In piata principala se pot vedea cladirea Primariei, monumentul Schevchenko, vechiul oficiu postal, Casa Germana si Muzeul de Arta unde pot fi admirate exponate din secolul XIX si XX. In zona centrală se află si Catedrala Ortodoxă, monument deosebit.

Acest site a fost creat în cadrul proiectului PHARE RO 2006/018-449.01.01.07  ” Promovarea valorilor culturale si a potentialului turistic in regiunea transfrontaliera romano-ucraineana prin infiintarea Complexului cultural-turistic “Casa Nationalitatilor” Cacica ”.