ro
en
ua
Cacica - Turism

Localitatea Cacica, aflata geografic in inima spatiului mioritic bucovinean, ofera calatorului numeroase facilitati de recreere si de turism. In plan local, se pot vizita minitrasee turistice, intr-un cadru natural nepoluat si placut privirii si sufletului, dar si obiectivele turistice cu o valoare mare:

Salina CacicaMarea atractie a localitatii este salina care are un scop industrial de peste doua veacuri, in plus aceasta este cunoscuta datoria izvorului cu apa sarata (saramura) care exista aici de cel putin 20.000 de ani. Vizitarea minei se face pe un traseu care cuprinde expozitia muzeala din camera alaturata intrarii, capela Sfanta Varvara - patroana minierilor catolici - aflata la adancimea de 27 metri fata de nivelul solului, lacul sarat (38 m), sala de dans (44 m) si expozitia utilajelor.

Biserica CatolicaBiserica Romano-Catolică de la Cacica este construită în stil neogotic în anul 1904 de către comunitatea polonă din această localitate. În anul 2000, recunoscând importanţa pelerinajelor mariane de la această biserică, papa Ioan Paul al II-lea a acordat acestei biserici titlul de Basilica Minor. În interiorul bisericii se remarcă vitraliile din presbiter, lucrate în praf de aur, reprezentând misterele Rozariului Maicii Domnului şi icoana de lemn făcătoare de minuni a Fecioarei Maria - Madona Neagră.

Traseele posibil de parcurs pe jos pentru o singura zi sunt: Cacica - Plesa, sat cu numerosi etnici de origine poloneza (cca 10 km, dus- intors) cu trecerea culmii Calugartita; Cacica - Manastirea Humorului, sat renumit prin manastirea care ii poarta numele (cca 12 km, dus - intors) cu trecerea culmii Calugarita dar mai spre S-E; Cacica - Solonetu Nou - Maidan (cca 10 km), acest traseu ofera peisaje pitoresti si ofera posibilitatea vizitarii bisericii romano - catolice; Cacica - Solca (16 km) unde se poate vizita manastirea voievodala a lui Stefan Tomsa (1614) si casa - muzeu etnografic. Plimbarile pe dealurile inverzite ale localitatii pot fi deosebit de placute, iar in padurea Parluca, spre serpentinele drumului de acces spre Gura Humorului, se afla un izvor cu apa feruginoasa, pe care localnicii o folosesc de veacuri in tratarea anemiilor.

Acest site a fost creat în cadrul proiectului PHARE RO 2006/018-449.01.01.07  ” Promovarea valorilor culturale si a potentialului turistic in regiunea transfrontaliera romano-ucraineana prin infiintarea Complexului cultural -turistic “Casa Nationalitatilor” Cacica ”.